Deelnemers

Er wordt competitie gereden in drie soorten klassen, namelijk de Hypro-Sport, de Mega-Sport en de Agri-Sport en die ieder weer onderverdeeld in een aantal gewichtsklassen.

De Agri-Sport ligt qua reglementen het dichtst bij de standaardklassen. In de Agri-Sport moet vrijwel alles origineel blijven aan de tractor en mag alleen de brandstofpomp worden opgevoerd en mag er een andere turbo gemonteerd worden. Om ervoor te zorgen dat deze tractoren niet te ver opgeschroefd worden, zijn de tractoren in deze klassen verplicht om met een restrictor voor de turbo te rijden.

De volgende klassensoort is de Hypro-Sport. Hier mogen de banden opgesneden zijn en mogen de tractoren ook motorisch aangepast worden, bijvoorbeeld door andere spruitstukken te monteren en de motorinhoud aan te passen. Maar, voor iedere klasse geldt wel weer een eigen limiet tot hoe ver je mag gaan.

Tot slot hebben we de Mega-Sport die nog weer wat meer mogen als de Hypro-Sport. Deze tractoren mogen namelijk ook voorzien zijn van een intercooler en waterinjectie. Ook is de keuze van de brandstofpomp vrij en mag het motortoerental tot 3000 omw./min. opgeschroefd worden.